Maksamisen monet tavat

Samaan aikaan, kun liiketoiminta digitalisoituu, niin tapahtuu myös maksamiselle. Milloin viimeksi olet maksanut jotain käteisellä? Tai edes näpytellyt pankkikorttisi pin-koodia?

Maksukortit toimivat nykyään myös puhelimessa ja siitä onkin tullut arkipäivää, että maksupäätteelle vilautetaan älypuhelimen näyttöä tai jopa älykelloa, jonka kautta maksaminen tapahtuu. Lähimaksu helpottaa ja nopeuttaa kaupassa käyntiä jo huomattavasti!

Muistatteko ajan, kun oli kirjoiteltava toisten tilinumeroja ylös kun halusi ostaa kimpassa jotain? Tilisiirrossa saattoi mennä muutama pankkipäivä, eikä kukaan ollut halukas maksamaan koko summaa ja odottelemaan tilisiirtoja perästä. Saatettiin jopa antaa oma osuutensa käteisellä! Mobilepay on tehnyt suuren helpotuksen yhteisten illanviettojen herkkujen ostoihin ja ravintoloiden laskujen jakamiseen. Mobilepayllä voi siirtää rahaa pelkällä puhelinnumerolla toiselle. Voi sitä helppoutta!

Kuva täältä

Maksutapojen kehittyminen ja muuttuminen muuttaa myös ostotapoja. Mitä helpompaa ja vaivattomampaa maksaminen on, sitä enemmän tekee mieli ostaa. Tällä hetkellä maksutapoja voidaan kuitenkin helpottaa vielä entisestään. Esimerkiksi iPhoneen saa vain suosituimmista pankeista Nordean pankkikortin (täällä listaus pankeista). Mobilepay käy maksuvälineenä useissa ruokakaupoissa, mutta itse en ole edes nähnyt tai tajunnut käyttää sitä (esimerkiksi K-kaupoissa ja S-ryhmän kaupoissa).


Mutta mikä on maksamisen tulevaisuus? Tarvitsemmeko enää nopeampia ja kätevämpiä tapoja maksaa ostoksiamme myymälöissä? Taikka verkossa? Tämä ajattelu saa ainakin minut katoamaan utopistiseen ajatusmaailmaan, jossa jokainen ihminen on sirutettu. Sirusta löytyy skannaamalla henkilöllisyys ja varallisuus. Karmiva ajatus, eikö vain?

Mikä on sinun mielestäsi maksutapojen tulevaisuus?

Kommentit

  1. Maksaminen on tosiaan helpottunut paljon teknologian kehittyessä ja ehkä hyödyllisin uudistus itselleni on ollut lähimaksaminen pankkikortilla, jotta ei enää tarvitse näpytellä pin-koodia kaupan kassalla. Harmittaa kuitenkin, että en vielä saa pankkikorttiani liitettyä puhelimeen, koska silloin ei tarvitsisi edes pitää lompakkoa mukana. Jonkinlainen ihonalainen siru kuulostaa kyllä hurjalta, mutta ajatuksena vielä kovin kaukaiselta. Mukava ja helposti luettava postaus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit