EU:n digitaalinen strategia

Oletko koskaan kuullut termistä digitaalinen strategia? Siis eli suunnitelma valittujen tavoitteiden saavuttamiseksi digitaalisuuden suhteen. Entäs EU:n digitaalinen strategia? En itse ainakaan ollut aiemmin kuullutkaan moisesta.

Perehdyin täällä EU:n digitaaliseen strategiaan ja siihen, miksi sellainen edes on. Digitalisaatio on mullistanut elämäämme, yritysten toimintaa ja kaikkea muuta. EU:n digitaalinen strategia haluaa pitää huolta, että kaikki pysyvät yhdenvertaisesti ja turvallisesti mukana muutoksessa. EU haluaa ottaa strategiassaan huomioon tavalliset kansalaisensa esimerkkinä suojata heitä kyberuhilta. Kyberuhkiin siis kuuluu hakkerointi tai esimerkiksi indentiteettivarkaus. EU haluaa myös varmistaa, että tekoälyn kehityksessä otetaan huomioon ihmiset. Strategiassaan EU haluaa myös vauhdittaa nopeiden yhteyksien saavutettavuutta koteihini, kouluihin ja esimerkiksi sairaaloihin Euroopassa.

Yrityksille EU haluaa strategiassaan turvata reilun ja kilpailukykyisen digitaalisen talouden. EU:n arvoihin kuuluu yhdenvertaisuus ja reiluus, joten tasa-arvoinen ja reilu kilpailu on myös yritysten kohdalla tärkeää digitaalisuudessa.

Kuva täältä

EU:n digitaaliseen strategiaan kuuluu myös teknologian hyödyntäminen tavoitteessa olla hiilineutraali 2050 mennessä. Digitaalisen sektorin päästöjen vähennykset ovat siis tärkeässä osassa myös. EU haluaa rohkaista ja auttaa kansalaisiaan hallitsemaan ja suojelemaan heidän omaa dataansa ja luoda Eurooppalaisen terveysdataratkaisun jonka tiedot kohdistetaan tutkimukseen, diagnooseihin ja hoitoon.

EU haluaa olla globaali roolimalli digitaalisessa taloudessa ja tukea kehittyviä talouksia digitalisaatiossa.

En sen paremmin voisi itse näitä asioita sanoa, vaikka en ennen aiheeseen perehtymistä mitään tiennyt.

Kommentit

  1. Hyvä teksti! Itsekään en ollut aiemmin edes kuullut EU:n digitaalisesta strategiasta ja tämä kirjoitus valaisi hyvin aihetta.

    Kun tarkemmin miettii, niin onhan se todella tärkeää, että EU:lla on erikseen digitaalinen strategia, sillä digitalisaatio on muuttanut maailmaa niin paljon.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että EU tahtoo olla roolimalli. Tuttukin kertoi, että heidän yritys on selvittänyt muutamia konsultointimahdollisuuksia, jotta saisivat hieman apua tähän. Martti Mäkinen ilmeisesti on ainakin semmoinen, joka tätä tarjoaa ja löysinkin tietoa netistä. Tässä linkki: https://www.xsolutions.fi/yhteystiedot

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit