Mobiilisovellus yritykselle?

Nykyään melkein jokaisella yrityksellä on oma sovelluksensa. Sovelluksessa on joko kanta-asiakasohjelman tyylistä tarjontaa, kuponkeja, tarjouksia tai ostomahdollisuuksia. Jopa kouluilla on omat sovelluksensa, jotka tietenkin tarjoavat erilaisia palveluita. En oikeastaan edes keksi, millä toimialalla ei muka olisi käytössä jokin liiketoimintaa edistävä mobiilisovellus jollakin yrityksellä.

Yritykselle kuin yritykselle on järkevää kehittää mobiilisovellus, jos siinä on jokin selkeä idea. Mobiilisovellus sitouttaa asiakasta, tarjoaa parempaa palvelua sekä tarjoaa esimerkiksi suoran markkinointi kanavan asiakkaalle ilmoituksien kautta. Itse hoidan suurimman osan asioistani ja osan ostoksistani mobiilisovellusten kautta.

Löysin AppInstituten sivuilta hyvän artikkelin, jossa oli lueteltuna 8 hyötyä yritykselle mobiilisovelluksesta. Tiivistettynä mobiilisovellus:

1. Voi kasvattaa myyntiä
2. Helpottaa pienemmän yrityksen kilpailua isompien yritysten kanssa
3. Auttaa kommunikoimaan suoraan asiakkaiden kanssa
4. Helpottaa asiakkaan ostopolkua
5. Rakentaa asiakkaan uskollisuutta
6. Rakentaa yrityksen brändiä
7. Tarjoaa henkilökohtaisen kokemuksen
8. Kasvattaa sitoutuvuutta brändiin

Kuva täältä

Mutta missä vaiheessa mobiilisovellus ei ole järjevä vaihtoehto yritykselle? Mobiilisovellus vaatii selkeän idean, jotta asiakas sen lataa. Hänen täytyy hyötyä siitä jollain tapaa. Mobiilisovellukset vaativat myös resursseja, sillä sovellukseen tulee tuottaa jatkuvaa uutta sisältöä. Täällä oli hyvin kirjoitettu artikkeli, miksi mobiilisovellukset ovat hyödyllisiä, mutta missä tapauksessa sellaisen tekeminen ei ole järkevää.

Kommentit

  1. Tekstisi on napakka ja olet hyvin tuonut omaa mielipidettä myös asiaan. Samaa mieltä mobiilisovelluksita. Monen asian hoitaminen paljon helpompaa puhelimesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit